Talk

Køkken session: En samskabende smagsrejse – Fremtidens måltid med Plant2Food og Like a PRO

Samskabende masterclass/køkken session med Matthew Orlando, Endless (tidl. Amass og NOMA), søstrene Malene og Astrid Søgaard fra Pure Dansk, Christoffer Norton, indehaver af Michelin Restauranten Domestic i Mejlgade og Sarafina Kimø, Fermentorskab.

Fokus i masterclass vil være på hvordan du kan gøre hverdagsretter grønne og smagfulde med danske bælgfrugter samt tips kulinariske sidestrømme .

Hvordan ser en mere planterig fremtid ud? Tag med Plant2Food og projektet Like A Pro på en sjov og kreativ planterejse under Aarhus Festuge. På bare én time får vi et indblik i fremtidens planteunivers og udvikler nye og innovative idéer sammen med forskere og virksomheder til, hvordan fremtidens grønne måltider kan se ud, smage – og passe ind i danskernes hverdag. Kom og vær med til at udvikle de vildeste bud på fremtidens grønne måltider.

I denne samskabende time vil søstrene Astrid og Malene, som står bag den aarhusianske virksomhed Pure Dansk, sætte fokus på danske økologiske linser, ærter og bønner, og give dig inspiration til hvordan, at du enkelt kan skabe smagfulde og mættende måltider med bælgfrugter - det bliver muligt at få smagsprøver på dette.

Matthew Orlando, Endless (tidl. Amass og NOMA) fortæller om potentialet i upcycling af sidestrømme, indenfor fødevareindustrien og den gastronomiske verden med et ønske om at skabe nye smagsoplevelser som tager afsæt i de planetære grænser.

Christoffer Norton ejer af Michelin restauranten Domestic i Mejlgade, Aarhus har i en periode samarbejde med Matthew Orlando om udvikling af en menu, som tager udspring i upcycling af sidestrømme og et bæredygtigt køkken - og giver smagsprøver herpå.

Sarafina Kimø initiativtager til Fermentorskab sætter fokus på fællesskabet omkring fermentering og sunde, lokale råvarer og giver smagsprøver herpå.

Arrangementet er en del af