Gastro

Tour De kartoffel

Køb billet

Forny din kærlighed til kartoflen! Oplev Umut Sakarya & Bettina Buhl på scenen, når de tager dig med på en kulinarisk rejse – med kartoflen i hovedrollen på Food Festival 2025. 

Til "Tour de Kartoffel" hylder Umut og Bettina kartoflen gennem fortællinger, historiske perspektiver og lækre smagsprøver. De dykker ned i kartoflens rolle i dansk madkultur – fra krisemad til festmad. Som gæst vil du opleve nye sider af kartoflen og blive inspireret til klimavenlig madlavning med rod i tradition og kreativitet. 

Umut og Bettina afslører kartoflens hemmeligheder, inspirerer til nye måder at tilberede denne alsidige råvare på, og fejrer dens betydning for bæredygtighed og ernæring.  

Glæd dig til en dag fyldt med leg og lærdom, smag og bæredygtighed, når Umut og Bettina er klar med en oplevelse, der vil forny din kærlighed til kartoflen og måske endda revolutionere din tilgang til madlavning. 

Oplev Tour De Kartoffel på Food Festival 2025 i Aarhus i Samtalekøkkenet.

Bemærk: Arrangementet er gratis for alle med en entrébillet til Food Festival 2025.

Umut Sakarya: Kok, youtuber, kogebogsforfatter og madelsker.

Umut er i tidens løb blevet et tv-kendt ansigt. Han har blandt andet vundet programmet "Masterchef – Mig og min kok", åbnet flere succesfulde spisesteder, har en velbesøgt Instagramprofil og YouTubekanal om madlavning - og meget mere.

Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie og madkultur på Det Grønne Museum. Forfatter til talrige artikler om den danske madhistorie og til flere bøger. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad - bl.a. er hun hyppig gæst i Go ‘Morgen Danmark. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger. Endelig er hun fast klummeskribent og madanmelder på Jyllandsposten.