
Talk
Workshop : Om mennesker og mikrobers transformative fællesskaber
Kan fællesskab være det vigtigste redskab til at ændre vores (mad)system? Igennem oplæg, fermentering og samtalecirkel, udforsker vi sammen, hvordan man skaber bæredygtige fællesskaber med inspiration fra hjemmefermenteringens forunderlige verden.
Fermentering er betegnelse for, når mikrober, fx gær, transformerer ingredienser til noget nyt,, fx vindruesaft til vin, ved bare at leve i det. Kom og prøv med egne hænder (og næse og mund) at lave en fermenteret sodavand (vandkefir) med et udvalg af sæsonens smagsgivere. Vandkefir er en form for fermentering, der kræver en starterkultur - altså du skal få mikroberne af en anden, fx en ven, nabo eller workshop, ligesom med surdej og kombucha SCOBY.
Vi kommer ind på, hvilken transformative kraft fermenteringspraksiser har for bæredygtig madlavning. Og vi deler ideer til de menneskelige fællesskaber, der ligesom en samfundstarterkultur, er med til at transformere madsystemet!
Workshoppens facilitator, Sarafina Kimø, er social kunstner i kollektivet Useful Art for Communities. Ud over at dyrke mikrobielle fællesskaber, dyrker de en del menneskelige fællesskaber. Fra en forening om fermentering (Fermentorskab) til en aktivistgruppe om vores digitale økosystemer (Digital Literacy Group i Mellemfolkeligt Samvirke), så er fællesnævner for Sarafina's fællesskaber, at fokus er på at lære (og lære fra os) de redskaber og tankegange, vi har brug for, hvis vi skal opnå en kærlig, retfærdig og regenerativ verden for alle.
Lokation
Bylivshuset Domen
Inge Lehmanns Gade 22
8000, Aarhus C
Info
Talk
Egnet for kørestolsbrugere
Gratis
Tider
Arrangør
Bylivshuset Domen - arrangeret af Jonatan Eyrdalh Marcussen, støttet af Sarafina Kimø