
Der var en gang en flæskehal for enden af Jægergårdsgade. Kød blev til pølser og konserves, der blev saltet, hakket, smeltet, røget og kogt, og hver dag summede den store arbejdsplads af liv her foran slagteriet.
Det er over 55 år siden flæskehallen flyttede ud af byen, men Preben og Kurt er her stadig.
Kom med de to pensionerede pølsemagere på en tur helt ind i hjertet af Sydhavnen, når de lukker op for godteposen af røverhistorier og historiske fortællinger fra dengang. Hør mere om at producere 10 km pølse om dagen, at stjæle sig til en lur bag krydderihylderne, at stå i fedt til anklerne, at slukke tørsten på Kohalen,- og et rigtigt godt sammenhold.
Sydhavnen er i dag et kreativt kvarter flettet sammen af små virksomheder indenfor arkitektur, lyddesign, kunsthåndværk, teater og design, samt foreninger for udsatte og hjemløse. Bygningerne og deres indre står mange steder fortsat som de oprindelig så ud. Da dørene sjældent står åbne i det travle kvarter, er turen også en unik chance for at opleve husene indefra.
Turen afsluttes med en forfriskning.
Lokation
Sydhavnen
Jægergårdsgade 160
8000, Aarhus C
Info
Byrum
Ikke egnet til kørestolsbrugere
Billet pr. person: Kr. 110,00
Kan købes online
Foto: Katrine Bering Liisberg